4.4
(47)

آنتی اکسيدان چیست؟

معجزه آنتی اکسیدان ها:

تصور کنید دارویی وجود دارد که قلب را قدرتمند، ذهن را هوشیار و بدن را تا 70، 80 یا 90 سالگی و حتی بعد از آن هم جوان نگه می دارد. در نظر بگیرید که دارویی هم وجود دارد که از سرطان و پیر شدن پوست هم جلوگیری می کند. ممکن است فکر کنید که این داروی جادویی زاده تخیلات غیر واقع بینانه است، اما باید گفت که این دارو هم اکنون وجود دارد و در دسترس همگان است. داروخانه نزدیک محل زندگی شما هم حتما این دارو را در قفسه دارد و شاید هم شما از این دارو در منزل داشته باشید.

این داروی معجزه گر چیزی جز آنتی اکسیدان ها نیست. خانواده ای از مواد که شامل ویتامین ها، املاح و دیگر مواد غذایی می باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که بدن ما آن ها را می سازد و یا از طریق غذا دریافت می کند. آنتی اکسیدان ها به همراه هم بدن ما را تا پایان عمر سالم و کارآمد نگه می دارند.

عمل اصلی آنتی اکسیدان ها حفاظت از بدن انسان در مقابل رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد به طور طبیعی طی فرآیند اکسید شدن مواد غذایی در بدن جهت تولید انرژی تولید می شوند. هم چنین این رادیکال ها از منابع خارجی مانند آلاینده ها، مواد شیمیایی و …. نیز وارد بدن می شوند. رادیکال های آزاد از هر منبعی که باشند می توانند به سلول ها و بافت های سالم بدن صدمه بزنند.

اکنون دانشمندان به این باور رسیده اند که رادیکال های آزاد عامل موثری در ابتلا به تقریبا تمامی بیماری ها می باشند و در حقیقت آنها عامل پیری زودرس می باشند. در همین حال، آنتی اکسیدان ها با کنترل رادیکال های آزاد تفاوت مرگ و زندگی، سلامت و بیماری و جوانی و پیری را تعیین می کنند. شواهد علمی بسیاری وجود دارد که نشان می دهند کسانی که رژیم غذایی شان حاوی آنتی اکسیدان هاست یا اینکه به صورت مکمل از آنها استفاده می برند زندگی سالم تر و طولانی تری دارند.

شبکه آنتی اکسیدان ها:

تا این اواخر اعتقاد بر این بود که هر یک از آنتی اکسیدان ها به طور جداگانه در بدن ایفای نقش می کند. اما اکنون می دانیم که این موضوع کاملا دقیق نیست و یک فعالیت دینامیک بین آنتی اکسیدان های کلیدی در بدن وجود دارد. به این معنی که آنتی اکسیدان ها به صورت شبکه ای در بدن عمل می کنند و این شبکه نقشی کلیدی در بدن بازی می کند.

اگرچه تا به حال بیش از صدها نوع آنتی اکسیدان شناسایی شده است اما تنها پنج آنتی اکسیدان (ویتامین های C و E ، گلوتاتیون -Glutathion- ، لیپوییک اسید -Lipoic Acid- و کو آنزیم کیو تن -CoQ10-) هستند که این شبکه را شکل می دهند. ويتامین های C و E در بدن ما تولید نمی شوند و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند. سه آنتی اکسیدان دیگر در بدن تولید می شوند اما پس از سنین جوانی و با افزایش سن به تدریج از تولیدشان کاسته می شود و این کاهش باید از طریق مکمل جبران شود.

عملکرد شبکه ای این پنج آنتی اکسیدان به دلیل تقویت تاثیرگذاری یکدیگر است که از بدن در برابر سالخوردگی و از دست دادن سال هایی از عمر که می توانند مانند سنین جوانی پربار باشند محافظت می کند. هم چنین فعالیت شبکه ای این پنج آنتی اکسیدان است که بدن را در مقابل بسیاری از بیماری ها مقاوم می نماید، فعالیت ژن های معیوبی که از والدین به ما رسیده است را محدود می کند، توانایی ذهن را افزایش می دهد، ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهد، از پوست در برابر صدمه های محیطی محافظت نموده و آن را جوان نگاه می دارد و … 

استفاده از مکمل ها:

از آنجا که همه آنتی اکسیدان های شبکه در مواد غذایی یافت می شوند، استفاده از مکمل ها شاید بی مورد به نظر برسد. بی تردید استفاده از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها امری ضروری است با این حال دریافت آنتی اکسیدان ها به مقدار لازم و به طور روزانه از طریق رژیم غذایی تقریبا امری محال است. به طور مثال، برای دریافت 30 واحد ویتامین E از طریق رژیم باید روزانه 80 گرم مغز آفتابگردان مصرف نمود که این خود به تنهایی تقریبا 50 گرم چربی وارد بدن شما خواهد کرد. این موضوع در مورد الباقی آنتی اکسیدان ها و بسیاری از دیگر املاح و ویتامین های ضروری صادق است و راه دریافت این مواد در بسیاری موارد استفاده از مکمل ها می باشد.  

نظرات شما

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز این مطلب:4.4 تعداد کل امتیازها: 47

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *